Tort cu trei feluri de ciocolata

DSC05421

Reteta o gasiti aici
Din experienta mea:
– am folosit 900 ml frisca vegetala, cate 300 ml pentru fiecare fel de crema, dintre care cate 200 ml frisca lichida si cate 100 ml frisca batuta, pentru fiecare fel de crema
– cremele le-am facut intr-o oala pentru fiert lapte, deci cu fund dublu. Dezavantajul este ca trebuia sa astept pana cand se racea bine crema, pentru a putea adauga frisca batuta si implicit pentru a folosi oala pentru o alta crema, deci dureaza cam mult
– nu am gasit gelatina foi, asha ca am folosit gelatina granule, la pliculete. pliculetele au cate 10 g, iar pt fiecare crema trebuie utilizate 2g, deci am varsat continututl unui plic pe fundul unei farfurioare si am impartit la 5, apoi am luat cu lingurita cate o particica pentru fiecare crema. Gelatina trebuie preparata conform instructiunilor de pe pachet si adaugata conform reteti.
– pentru ca nu am o forma de inox, am improvizat una din 3 coli A4. Am indoit pe lung fiecare foaie si am imbracat-o ins taniol, apoi le-am prins cu capse, dupa marimea blatului.
DSC05415
– in forma aceasta am turnat pe rand cremele, peste blat si am dat la frigider
DSC05416
DSC05417
DSC05418

Caciula cu doua fete

Iarna ma inspira mult in tricotat/cosetat. Imbinand utilul cu palcutul, i-am facut lui Razvan o caciula cu doua fete, nu din dorinta de a purta foarte mult aceeasi caciula, ci pentru ca este foarte practica si groasa.
Are o fata tricotata si una crosetata si arata asa:

De la croset

Paste din porumb cu mere coapte

Nu am mai mancat paste de multa vreme, penstru ca am renuntat la faina de grau. Bine ca s-au inventat cele din porumb, care, desi nu sunt tocmai fara calorii, macar sunt mai usor digerabile.
Imi trebuia o reteta fara zahar, sau cu cat mai putin, dar sa fie totusi dulce cat de cat, asa ca am indulcit pastele cu zahar vanilat si mere coapte! Continue reading

Compot de pere cu nuca

Daca aveti drum prin satele de la munte, pe marginea soselei veti gasi vanzatori de fructe si legume. Nu ezitati sa va opriti putin, poate ca va merita!
In general, fructele de la munte sunt mai rezistente la daunatori, asa ca sunt mai putin stropite, deci mai sanatoase.
Am cumparat recent de pe Valea Oltului niste pere foarte tari, lemnoase aproape. Aratau foarte bine, desi nu perfect, ca cele din supermarket, aratau a fi sanatoase si chiar erau. Insa cum nu puteau fi mancate inca, pentru ca nu corespundeau gusturilor noastre, le-am facut compot.
Reteta am gasit-o in revista CLIK Pofta buna!, din septembrie.
Iata ce a iesit: DSC05199 Continue reading