Lui R ii place foarte mult prajitura “Alba ca zapada” ..pe care am executat-o, fireste 🙂
Si cand ma uitam asa la ea…alba si pufoasa, cu crema ce mirosea a lamaie…nu am putut rezista si am cautat pe net o reteta Dukan!
Am gasit-o La buni si m-am apucat de treaba.
Eu am facut doar blatul si o crema si a iesit ca in imagine, iar gustul, mmmmmm! Bun de tot!
Blat: 4 albusuri si 2 galbenusuri, 4 lg tarate de ovaz macinate foarte fin, 2 linguri amidon, 1 lgt praf de copt, 5 lg indulcitor praf, sare
Crema: 500 ml lapte, 3 si 1/2 lg amidon, 4 lg indulcitor, 200 g branza, coaja si zeama de la jumatate de lamaie
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat induclitorul. Mixam bine si adaugam galbenusurile. Ingredientele uscate le amestecam intr-un castron separat si le incorporam usor in compozitie.
Pregatim tava pentru chec (cu hartie de copt) si incalzim cuptorul. Dam compozitia la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu. Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca si apoi o taiem in 3 bucati, care vor reprezenta cele 3 foi.
Intre timp preparam crema. Intr-o cratita cu fundul dublu sau mai gros (eu prepar cremele in ceaunul emailat de fonta) punem amidonul si turnam usor laptele rece, pana ce se dizolva amidonul, cu grija, sa nu faca cocoloase. Punem la foc mic si amestecam continuu, pana cand devine de consistenta unei budinci. Luam vasul de pe foc si il punem intr-un vas mai mare cu apa rece, amestecand continuu, pana ce crema se raceste. Adaugam induclitorul, zeama si coaja de lamaie. Cand este racita bine incorporam branza.
Asamblam prajitura si putem sa o imbracam in crema, pentru ca iesem destul de multa.
Pofta buna!!