Pinterest, colectii de vis

Pinterest.com este o colectie imensa de fotografii despre orice. L-am desoperit relativ recent, desi in jurul meu am tot auzit vorbindu-se despre. De cand am vazut ca-ti poti face colectii de fotografii de pe net, ca poti sa-ti faci albume cu propriile fotografii, ca poti cauta fotografii pe domenii de interes si poti salva ceea ce crezi ca ti-ar folosi mai tarziu, petrec destul de mult timp “colectionand”.
Mi-am facut o colectie cu Rochitele crosetate de mine, alta cu Croseturi minunate de pe net, alta cu idei de joaca, cu imagini relaxante, cu idei de amenajari interioare…si lista ramane deschisa, timp sa ai 🙂
Voi ce colectii v-ati facut??

Comportamentul fata de copil – cateva notite

– sa-i spunem ce sa faca, nu ce sa nu faca (atunci cand ghidam)
– sa dezaprobam comportamentul necorespunzator, nu persoana
– cand copilul isi cere scuze, sa ne asiguram ca stie care este comportamentul corect cu care ar trebui sa inlocuiasca comportamentul pentru care se scuza (toti gresim, insa invatam din greseli numai daca ne dam seama de ele)
– sa ajutam copilul Continue reading

Mergem inainte!

Imi place sa scriu si sa va arat ceea ce ma straduiesc sa fac cu R, ca si activitati educative. O fi prea mult, o fi prea putin…viitorul ne va raspunde.
Nu am descoperit apa calda, pun in practica idei adunate de pe net, din carti, vazute si auzite de la cei din jurul meu.
Stiu ca nu-l fortez in vreun fel, ca dintotdeauna mi-am dat interesul sa-l invat lucruri noi, sa-i corectez comportamentele gresite si pentru asta am citit cateva carti de psihologia copilului, carti de parenting, site-uri dedicate cresterii si educarii copiilor, am discutat cu mamici, medici, psihologi, am ales pentru el jucariile despre care am crezut ca-l ajuta sa-si dezvolta acele laturi care sa-i faca viata mai usoara, sa-l ajute sa gandeasca mai repede, sa gaseasca solutia corecta, sa-si poata explica lucrurile care i se intampla, sa-l faca independent, curios si dornic sa stie mai mult.

Lectii invatate

De multa vreme ma gandesc sa scriu ce simt de cand sunt parinte, ce transformari a suferit sufletul meu, cum mi-am schimbat comportamentul si modul de a vedea unele lucruri. E greu sa pui in practica un asemenea demers, tocmai pentru ca existenta ca si parinte te schimba in fiecare moment si unele schimbari pot fi la 180 de grade.
Razvan m-a schimbat din clipa in care am aflat de existenta lui. Nu voi vorbi aici despre dragostea pentru el, caci asta nu se poate exprima in cuvinte! Continue reading