Nu am mai mancat paste de multa vreme, penstru ca am renuntat la faina de grau. Bine ca s-au inventat cele din porumb, care, desi nu sunt tocmai fara calorii, macar sunt mai usor digerabile.
Imi trebuia o reteta fara zahar, sau cu cat mai putin, dar sa fie totusi dulce cat de cat, asa ca am indulcit pastele cu zahar vanilat si mere coapte!
Ingrediente:
-500 g paste din porumb
– 600 g branza de vaci
– 200 g branza de oaie
– 3 plicuri zahar vanilat
– 6 oua
– 2 portocale
– 1 lamaie
– 6-7 mere Golden
Mod de preparare:
Se porneste cuptorul, se pregateste o tava emaliata inalta.
Se spala merele, se decojesc, li se scot semintele si se tarie in semilune de aprox. 1 cm grosime, apoi se aseaza pe fundul tavii si se dau la cuptor pana cand de inmoaie bine.
Intre timp se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pastele vor fi amestecate cu compozitia facuta asa: se bat bine cu mixerul ouale cu zaharul vanilat, se adauga branza de oaie rasa si coaja de la lamaie. Se pune branza de vaci amestecandu-se compozitia cu o lingura si la final se adauga zeama de la 2 portocale potrivite.
Pastele amestecate cu compozitia se aseaza peste merele coapte si tava se da la cuptor pentru 50-60 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!