Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

cocos si ciocolataImi place aceasta prajitura pentru ca arata ca o prajitura cu foi, dar nu trebuie sa intind foi 😀
In loc de foi are blaturi!!
Avem nevoie pentru blaturi de:
6 oua, 6 linguri apa, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt
Pentru crema ne trebuie:
3 oua, 4 linguri de faina, 200 g zahar, 3 plicuri zahar vanilat, 300 ml lapte, 250 g unt 82 %, 100 g nuca de cocos
Glazura:
150 g ciocolata menaj, 4 linguri ulei

Vom face compozitia pentru blaturi astfel:
Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul si continuam mixarea pana ce zaharul se topeste. Incorporam galbenusurile si mai mixam putin. Adaugam cele 6 linguri de apa. Faina o amestecam intr-un castron cu praful de copt si apoi o incorporam usor in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn.
Preincalzim cuptorul si pregatim tava aragazului cu hartie de copt. Turnam 1/3 din compozitie in tava si nivelam. Dam la cuptor, pe etajul de sus, la foc mediu, pana cand se rumeneste usor. Atentie, se poate arde foarte usor!
Procedam la fel si cu celelalte doua blaturi.

Lasam blaturile la racit si api le desprindem hartia, cu grija.
Pentru crema amestecam intr-o craticioara cele 3 oua cu faina si zaharul, plus zaharul vanilat (in craticioara in care va ramane crema), iar in alta craticioara incalzim putin laptele (sa nu fie fierbinte). Turnam laptele caldut peste compozitia de oua si faina si amestecam mereu pana se dizolva bine. Punem craticioara pe aragaz la foc mic (sau la bain- marie) si amestecam continuu, sa nu faca cocoloase (daca face, nu va faceti prea mari probleme, se va “rezolva” cand amestecam untul). Cand crema s-a racit, incorporam untul (care a fost scos din frigider cu aproximativ 30 min. inainte) – eu am amestecat la inceput cu blenderul vertical, apoi cu o lingura de lemn. La final incorporam nuca de cocos.
Asamblam prajitura si pregatim glazura.
Topim la bain- marie ciocolata impreuna cu uleiul si turnam glazura peste prajitura. Dam prajitura la rece pentru aproximativ 2 ore si apoi putem sa o savuram 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *