Mi-a placut foarte mult acest tort. Este aromat, consistent si gustos, plus ca arata foarte bine. N-am apucat sa-i fac poza intreg 😀
Pentru blat avem nevoie de 4 oua, 4 linguri tarate ovaz (eu le-am pus nemacinate), 1 lg cacao degresata, 1 lgt praf de copt, indulcitor dupa gust, 2 lg lapte praf degresat.
Crema: 1 plic budinca (eu am folosit budinca de lamaie de la Dr. Otker), 400 ml lapte degresat, esenta de vanilie
Glazura: branza degresata, indulcitor, esenta, scortisoara
Sirop: indulcitor, lapte si esenta (eu am folosit o ceasca cu cafea, indulcitor, 1 ceasca lapte si esenta de rom)
Batem albusurile spuma si incorporam usor galbenusurile. Ingredientele uscate le amestecam intr-un castron si apoi le incorporam in compozitia de albusuri. Tava pentru tort o tapetam cu hartie de copt si punem in ea compozitia. Dam la cuptor pentru 15 minute. Blatul in taiem in doua bucati dupa ce se raceste.
Preparam budinca dupa instructiunile de pe pachet.
In tava in care am copt blatul punem folie de aluminiu, acoperind si peretii. Asezam prima foaie de blat si insiropam bine. Adaugam budinca si apoi punem si cealalta foaie de blat, pe care o insoropam cu restul de sirop. Acoperim tava si dam la rece pentru aproximativ 2 ore.
Dupa aceasta peratiune, rasturnam tortul pe un platou (eu am folosit o tava cu peretii detasabili si a fost destul de simplu de rasturnat). Deasupra asezam uniform crema de branza si presaram scortisoara.
Poate fi servit si imediat, dar este complet a doua zi, cand aromele se combina.
Pofta buna!