Si ne-am jucat frumos…

E atat de bine sa vezi cum copilul rezoneaza la stradania ta de a-l creste frumos!
Pe zi ce trece am certitudinea ca emaptizarea cu copilul, ascultarea doleantelor sale si respectarea lui, ca om, ne apropie mai mult si relatia parinte-copil este una de incredere reciproca, pe langa dragostea nemarginita!
Azi am fost in parc doar noi doi, cu caruciorul.
Din primavara, plimbari cu caruciorul am facut tot mai rar si de fiecare data ii cer sa se urce singur. Au fost situatii cand nu a vrut sa se urce…am vazut ce vrea, am mai stat putin si apoi l-am intrebat din nou, poate l-am ademenit cu ceva: ca bagam viteza, ca ajungem mai repede…au fost si situatii cand a plans si s-a opus, dar imediat cum am pornit a incetat. Acum se urca sau nu se urca, deja ne intelegem mai bine.
Si azi s-a urcat singur, a stat cuminte si mi-a cantat, Continue reading

Jupiter

De la Jupiter

Anul acesta am ales sa mergem la mare aici, in tara.
Litoralul romanesc nu-mi era prea cunoscut si nici nu am ales eu destinatia.
S-a dovedit insa a fi foarte frumos, chiar daca minusuri exista.
Drumul l-am facut cu masina, mai mult noaptea, insa ne-au apucat zorile prin Bucuresti. Din fericire drumul a fost liber si n-am facut prea mult.
Totul bine si frumos pe autostrada, unde am remarcat spatiile de servicii (adica prezenta lor), desi ar putea fi mai bine intretinute, ar putea fi curat…ar putea planta un pom, ceva, ca pe arsita te cam topesti si-n foisor. Ca sa nu mai spun ca la un astfel de spatiu nu curgea nici apa la WC…
Podul de la Cernavoda l-am trecut dupa ce am platit taxa si apoi a inceput nebunia.
Pana la Constanta, drumul a fost foarte aglomerat, inutil sa mai povestesc…multi am trecut prin tensiunea mersului bara la bara…
Ajunsi la destinatie, in satul de vacanta Zodiac-Jupiter, nu vazusem inca prea bine marea. Deh, ma asteptam sa fie ca-n Grecia :D!
Am ales sa stam la vila, pentru ca ni s-a parut practic, avand copil mic, care alearga toata ziua. Nu ma vedeam la hotel decat alergand dupa el pe trepte…dar si aici, ne-au cazat la et. 2 (data viitoare stiu ce sa cer!) si am facut excursii dese pe scari, cand in sus si cand in jos…cu inima cat un purice pentru ca leul meu voia “singul!!” Continue reading

Gatar tricotat

DSC05738In scoala generala am avut un super gatar. Era super pentru ca nu puteam sta iarna fara el si isi facea treaba:).
E ideal pentru copii, care nu prea-si tin fularul la gat, e ideal pentru ca nu prea mai purtam pullovere pe gat si acest gatar poate fi folosit doar atunci cand avem nevoie, adica atunci cand iesim afara.
Poate fi confectionat in ton cu haina de iarna si asa il purtam mereu, indiferent ce tinuta avem pe sub. Ajunsi la destinatie Continue reading