Pinterest, colectii de vis

Pinterest.com este o colectie imensa de fotografii despre orice. L-am desoperit relativ recent, desi in jurul meu am tot auzit vorbindu-se despre. De cand am vazut ca-ti poti face colectii de fotografii de pe net, ca poti sa-ti faci albume cu propriile fotografii, ca poti cauta fotografii pe domenii de interes si poti salva ceea ce crezi ca ti-ar folosi mai tarziu, petrec destul de mult timp “colectionand”.
Mi-am facut o colectie cu Rochitele crosetate de mine, alta cu Croseturi minunate de pe net, alta cu idei de joaca, cu imagini relaxante, cu idei de amenajari interioare…si lista ramane deschisa, timp sa ai 🙂
Voi ce colectii v-ati facut??

Joc cu multimi

Jocul este cumparat tot de la Julia-toys.ro si este integral din lemn, cu imaini pictate.

De la Zmeu

Este util in lucrul cu multimi si in invatarea asocierii dintre numar si multime. Poate fi folosit in diverse moduri in activitati cu prescolari.

Concurs Famous Kinds

Caiet pentru casa mea si Famous Kids Toys organizeaza un concurs minunat cu premii pentru copii, pe site-ul Caiet pentru casa mea. Tot ce trebuie sa faceti este sa dati like paginii de FB a Famous Kids si sa lasati un comentariu la postul despre concurs, pe blogul Caiet pentru casa mea.
Concursul se desfasoara pana pe 23 septembrie!!
Succes!

Ghirlande din hartie – handmade

Aceasta activitate am facut-o inainte de Craciun, insa am uitat de ea. Este o activitate pe care mi-o amintesc de la gradinita, cand nu ma mais aturam sa lipesc, sa unesc, sa combin…tot timpul dura prea putin activitatea placuta.
Pe viitor voi prezenta mai multe activitati din acea perioada.
Materiale:

– hartie glase diverse culori
– lipici
– foarfece cu varfuri boante

Se taie fasii de un cm latine si 10 cm lungime.
Activitatea este recomandata copiilor de peste 3 ani, numai sub indrumarea unui adult. Eu am taiat fasiile, pentru ca R inca nu manuieste foarfeca cu precizie, insa el m-a ajutat la formarea zalelor, chiar daca le inceput le liprea gresit.
Este o activitate care capteaza, dezvolta atentia, motricitatea fina, coordonarea ochi-mana, creativitatea 🙂

De la Zmeu
De la Zmeu

Rechizite – cariocile lavabile

Acum aproximativ un an i-am cumparat lui R niste carioci lavabile. Era interesat de mazgalit si eu eram in cautare de solutii pentru a salva peretii, usile…
Asa ca mi-a venti ideea de a transforma usa de la frigider in tabla de lucru. Este numai buna pentru lipit magnetii si creat tot felul de jocuri cu ei, dar si de scris la nesfarsit cu cariocile lavabile :).
Bineinteles ca frigiderul nostru este mereu plin de creatii care mai de care, insa am salvat peretii fara sa sufere copilul 🙂
Cariocile lavabile se gasesc in orice hipermarket si se curata foarte bine si de pe haine, la spalare. Pe zid insa, nu-s la fel de minunate…
Acum le folosim pe tablita cu doua fete de la Mos Craciun 🙂