Monthly Archives: November 2009
Ariciul
Trece-ariciu’ ncolo-ncoace,
Cu spinarea numai ace.
“Mai arice, fa-mi pe plac,
Da-mi, te rog si mie-un ac!”
“Nu-ti dau ac, ca am copii
Si lucreaza broderii!
Du-te si tu la mama ta,
Daca stii sa cosi, ti-o da!”
Sapca J Lo.
Caciulite si fulare
Mare concurs, mare!! Un vot, va rog!
In perioada 09.11- 22.11.2009, particip la un concurs pe site-ul www.gustos.ro
Pentru a putea vota, e nevoie sa ai cont, insa crearea lui nu dureaza mult! Intri aici si in 2 minute ai contul!
Apoi, nu trebuie decat sa dai clik pe categoriile de mai jos, sa cauti Claudette si sa votezi!
Atentie, trebuie votat la fiecare categorie in parte, categoriile le gasiti mai jos
Eu sunt inscrisa cu numele de Claudette, la urmatoarele categorii:
Mancaruiri pentru copii http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/mancaruri-pentru-copi
Aperitive: http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/aperitive
Torturi: http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/torturi
Dulciuri diverse: http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/dulciuri-diverse
Mie mi-a mai placut Povesti cu Lila : http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-frumoase-poze/
si aici http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/mancaruri-din-bucataria-internationala, tot Povesti cu Lila
Salata de linte
Ingrediente:
– 500 g linte
– ulei
– 2 cepe mari
– sare
– zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Se lasa lintea in apa pentru cca 2 h. Se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se scurge de apa, se adauga ulei si se face o pasta cu ajutorul blenderului vertical.
Se amesteca cu ceapa taiata cubulete mici si cu zeama de lamaie, dupa care se sareaza.
Se serveste rece.
Mancare de pleurotus
Ingredinete:
– 500 pleurotus
– 2 cepe mari
– 2-3 catei de usturoi
– un ardei rosu (gogosar sau capia)
– 1 morcov
– 10 ml suc de rosii picant
– 100 ml suc de rosii duce
– sare dupa gust
– o legatura marar
– o legatura patrunjel
– ulei Continue reading
Mancare de praz
Oltenii sunt recunoscuti pentru consumul de praz. Oltenia e “Tara prazului”, daca putem spune asa! De ceva vreme am inceput si eu sa consum acest aliment si, cu toate ca inainte nu puteam sa-l vad, acum as manca in orice combinatie.
Stiati ca prazul este sarac in calorii si se consuma de regula, fiert. Contine multe minerale si fibre care favorizeaza digestia.
Ingrediente:
– 5 fire de praz
– 2 cepe mari
– 2 ardei rosii (gogosar sau capia)
– masline
– 1 lamaie
– sare
– ulei
– suc de rosii
– o legatura de marar Continue reading