Oltenii sunt recunoscuti pentru consumul de praz. Oltenia e “Tara prazului”, daca putem spune asa! De ceva vreme am inceput si eu sa consum acest aliment si, cu toate ca inainte nu puteam sa-l vad, acum as manca in orice combinatie.
Stiati ca prazul este sarac in calorii si se consuma de regula, fiert. Contine multe minerale si fibre care favorizeaza digestia.
Ingrediente:
– 5 fire de praz
– 2 cepe mari
– 2 ardei rosii (gogosar sau capia)
– masline
– 1 lamaie
– sare
– ulei
– suc de rosii
– o legatura de marar
Mod de preparare:
Prazul se taie in bucati mari, cam 3 bucati din fir si se prajeste pe ambele parti, pentru a nu se desface. Se scoate pe o farfurie, cu spumiera, pentru a se scurge uleiul.
Ceapa si ardeiul se calesc usor, se adauga prazul, lamaia taiata rondele, maslinele si sucul de rosii. Se lasa la fiert, mestecandu-se mereu. Se sareaza dupa gust si se adauga mararul tocat, dupa ce s-a oprit focul.