Ingredinete:
– 500 pleurotus
– 2 cepe mari
– 2-3 catei de usturoi
– un ardei rosu (gogosar sau capia)
– 1 morcov
– 10 ml suc de rosii picant
– 100 ml suc de rosii duce
– sare dupa gust
– o legatura marar
– o legatura patrunjel
– ulei
Mod de preparare:
Se spala ciupercile si se taie pe lung, fidelute. Morcovul se da pe razatoare, usturoiul se taie bucatele, ceapa si ardeiul se taie fidelute, se toata verdeata.
Intr-un vas mare se pune uleiul impreuna cu ceapa si usturoiul. Se lasa pana cand incep sa se inmoaie. Se adauga pe rand morcovul, ardeiul si ciupercile, lasandu-le sa se inmoaie. Se sareaza dupa gust, se adauga sucul picant si cel dulce, lasandu-se sa fiarba cateva minute. Se amesteca mereu, pentru a nu se prinde.
Dupa ce am oprit focul adaugam patrunjelul si mararul.
Se serveste calda, de preferinta cu mamaliguta.
vai ce bine arata!
Ne facem o crescatorie de ciuperci??
ne-am face, dar e loterie mare la culturi, pana le pui pe picioare…