Si ne-am jucat frumos…

E atat de bine sa vezi cum copilul rezoneaza la stradania ta de a-l creste frumos!
Pe zi ce trece am certitudinea ca emaptizarea cu copilul, ascultarea doleantelor sale si respectarea lui, ca om, ne apropie mai mult si relatia parinte-copil este una de incredere reciproca, pe langa dragostea nemarginita!
Azi am fost in parc doar noi doi, cu caruciorul.
Din primavara, plimbari cu caruciorul am facut tot mai rar si de fiecare data ii cer sa se urce singur. Au fost situatii cand nu a vrut sa se urce…am vazut ce vrea, am mai stat putin si apoi l-am intrebat din nou, poate l-am ademenit cu ceva: ca bagam viteza, ca ajungem mai repede…au fost si situatii cand a plans si s-a opus, dar imediat cum am pornit a incetat. Acum se urca sau nu se urca, deja ne intelegem mai bine.
Si azi s-a urcat singur, a stat cuminte si mi-a cantat, mi-a povestit pe drum despre ce vede in jur si am ajuns in parc.
In parc vrea jos…sa impinga el caruciorul. I-am desfacut bara de protectie, s-a dat jos, i-am coborat manerul caruciorului si l-am lasat sa impinga. La un moment dat mi-a zis sa imping eu si atunci l-am intrebat daca vrea sa se urce in carucior sa ajungem mai repede “la banci” (un loc anume, in parc). Initial a spus nu, apoi s-a razgandit si l-am lasat sa se urce singur.
“La banci” am scos arsenalul de jucarii si l-am lasat in voia lui. Imi facusem cafeaua acasa si n-am mai avut timp sa o beau, asa ca a luat-o la termos. Vazand termosul, a cerut lapte…pai de unde sa-i dau?! Aveam iaurt! Vrei iaurt? Daaaa! si uite asa a mancat si gustarea, adica iaurt si mar cu biscuit.
Ce bine e sa stai pe banca, sa nu mai alergi in colo si-n coace dupa copil!! (Conditia e sa aiba copilul ocupatie, locul sa fie sigur, sa nu treaca masini, sa nu fie vreun lac in apropiere…si sa nu-l lasi sa se indeparteze. Dar fiecare parinte are propriile limite de siguranta)
Si-a luat galetusa si se plimba pe alee:
– mama, ma duc la piata!
– ce sa cumperi?
– colata si celale!!
– bine, dar sa vii repede!

De la 2 ani

Legana galetusa si mergea agale prin iarba, apoi s-a intors
– m-am intos! am venit iepede!
– ce ai cumparat?
– colata, celale, paine…
– si cat au costat?
– douajdemii de bani
😀
Si s-a mai dus o data la piata si s-a dus si la “magandin” sa cumpere paine…”nu e depate, mama!”
apoi s-a jucat frumos cu calutul de plastic, l-a culcat, l-a trezit, l-a leganat iar in brate sa adoarma…calutul n-a mai adormit si i-a dat sa pape si sa bea apa.
L-am intrebat daca vrea sa mergem la mamu si a vrut.
– hai sa strangem jucariile
Le-a adunat si le-a pus in cosul caruciorului.
Imi terminasem cafeaua, ma relaxasem, ma jucasem cu Razvan si se facuse cald…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *