Ingrediente:
cantitatile pot varia in functie de marimea tavii folosite
-9 oua
-9 linguri de faina
-9 linguri de zahar
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingura zeama de lamaie
– coaja de lamaie
-4 plicuri zahar vanilat
– o farfurie cu varf de mere rase
– 7-8 biscuiti populari
Mod de preparare:
Pandispan:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul vanilat si 5 linguri de zahar in ploaie, continuandu-se mixarea pana cand se intaresc.
Se adauga galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie si dupa inglobarea acestora se adauga faina in ploaie, putin cate putin, mestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, astfel incat sa nu distrugem bulele de aer formate prin mixare.
Intr-o tava inalta se aseaza hartia de copt si pe pereti, apoi se toarna compozitia si se niveleaza usor.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu restul de 4 linguri de zahar. Se pun intr-o cratita la calit. Se calesc foarte bine, pana cand zeama se diminueaza considerabil, pentru ca nu vor mai fi date la cuptor.
Biscuitii se piseaza, de preferat praf. Cu blenderul se obtine rezultatul dorit, dar se poate folosi si o rasnita.
Pandispanul se scoate din tava astfel incat sa nu se strice forma. Se aseaza pe un blat. In tava, peste hartie, se presara praful de biecuit, apoi merele calite si se aseaza pandispanul peste. Se intoarce apoi tava, astfel incat pandispanul sa cada pe blat, avand merele si biscuitul deasupra.
Se portioneaza dupa dorinta.