Ingrediente:
– 250 g cus-cus (un pachet)
– un piept de pui
– 6 linguri ulei de masline
– 2 cepe
– 1 morcov
– 1 ardei rosu (capia) sau gogosar
– o ceasca suc de rosii (100-150 ml)
– uturoi, dupa dorinta
– sare, condimente, dupa dorinta
Mod de preparare:
Cus-cus-ul se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj: se prajeste in 3 linhuri de ulei, pana cand se coloreaza usor. Se dauga 750 ml apa fiarta si se lasa la fiert pentru 8-10 minute.
Se fierbe carnea, apoi se taie fasii subtiri.
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se calesc usor, impreuna cu carnea, in 3 linguri de ulei, pana cand se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si sarea, lasandu-se la fiert pana cand da in 2-3 clocote.
Cus-cus-ul se scurge de surplusul de apa si se amesteca cu sosul de legume si pui.
arata bine…are o culoare placuta 🙂