Papanasi prajiti

De la mancare

Ingrediente:
– 1 kg branza de vaci
– 6 oua
– 3 plicuri zahar vanilat
– 2 linguri zahar
– 300-400 g gris
– ulei pentru prajit
– smantana/iaurt, gem/dulceata, pentru servit

Mod de preparare;
Se amesteca ingredientele (mai putin uleiul si smantana/iaurtul, gemul/dulceata)cu o lingura de lemn, pana la omogenizare si se lasa compozitia aproximativ 30 de minute, pentru a se inmuia grisul.
Se formeaza papanasii pe o planseta de lemn si se incinge uleiul la foc mare. Dupa ce punem papanasii, dam focul la o intensitate mai mica. Lasam papanasii sa se rumeneasca pe ambele parti, dupa care-i scoatem pe un prosop de hartie, pentru a scapa de surplusul de ulei.
Se servesc cu smantana/iaurt si gem/dulceata, dupa gust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *