Pandispan cu portocale

De Revelion m-am gandit sa-i fac lui Razvan o prajitura care sa fie si buna, dar si permisa pentru varsta lui. Evit cremele, pe cat posibil, la fel si bezeaua, ciocolata…DSC05609
Poate ca sunt exagerata, dar cred ca asa este mai bine pentru el si pentru sanatatea lui.
I-am facut un pandispan si am adaugat portocale curatate de pielita si taiate bucatele.
Cu ocazia asta am inaugurat si vasul de la Nico si sunt foarte mandra de cum arata prajiturica!
Deasupra am presarat zahar pudra cu aroma de vanilie

Ingrediente:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri de faine
– 1 lingurita praf de copt
– zeama si coaja de lamaie
– 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare:
Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana cand se topeste. Se adauga galbenusurile, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie. Se adauga treptat faina, amestecand compozitia usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus.
Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se adauga compozita. Se da la cuptor pana se rumeneste.

2 thoughts on “Pandispan cu portocale

  1. Buna!
    As vrea sa fac si eu reteta ca arata tare bine si poate manca si Lucas.
    Dar portocalele cand le-ai pus?
    Cam cate ai pus?Ca n-as vrea sa pun prea multe sa se lase!
    Multumesc de raspunsuri!

    • salut!!
      am pus 2 feliute de portocala, decojite de pielita. le-am taiat bucatele cam de 1 cm lungime si le-am adaugat dupa ce am turnat aluatul in forma. iese pufos, e aceeasi reteta ca la prajitura pufoasa cu mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *