Tort sah

De ziua lu’ Tatanu am vrut sa fac ceva deosebit si m-am oprit la Tortul sah pe care-l vazusem pe www.gabrielacara.blogspot.com.

Asha ca mi-am luat ingredientele necesare si m-am apucat de treaba.
Reteta o gasiti la adresa de mai sus. Ce as avea de adaugat:
– eu am facut reteta din cantitati duble, pentru ca am avut vreo 16 invitati…au mai ramas vreo 3-4 portii
– am taiat blatul dupa ochi…deci fara shablon. a iesit bine, ca si forma, dar nu asa frumos ca al Gabrielei
– blatul este foooarte bun! a iesit mare, inalt si nu s-a lasta deloc! am pus hartie de copt numai pe fundul tavii, asa cum spunea Gabriela Cara pe un forum
– nu am gasit gelatina foi si am folosit la pliculet. Am pus 2 pliculete si le-am folosit conform indicatiilor de pe pachet. Aveam un mare stres cu gelatina, dar s-a dovedit a fi ok
– am folosit visine, nu fructe de padure, dar a iesit delicios
– dat fiind ca are crema aceea cu branza de vaci, termenul de valabilitate este repativ scurt. Adica maxim 48 de ore de la preparare poate fi consumat. Branza capata un gust intepator dupa aceea
DSC04213
DSC04214
DSC04216

2 thoughts on “Tort sah

  1. miammmmmmmm
    il trec si eu pe lista, poate-l fac 😉
    Prima data cand am citit reteta mi s-a parut foarte dificil de taiat blatul, desi presupun ca si daca il tai normal tot gustos e, chiar daca nu mai apare tabla de sah.

  2. clar ca iese bun si netaiat asha!
    am uitat sa precizez ca l-am si insiropat. in reteta data de Gabriela Cara nu zice de insiropat, insa tot ea mi-a zis ca e nevoie si asa am facut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *