– 600 g taietei cat mai subtiri (3 pachete a cate 200 g)
– 1 l apa (sau ceva mai mult, dupa caz)
– 500 g zahar
– esenta de rom
– 1 l frisca lichida, vegetala
– 50 g unt
Preparare:
Se unge tava cu unt si se aseaza taieteii pe toata suprafata, cat mai uniform. Se da la cuptor (incins in prealabil) pana se rumenesc, intorcandu-i din cand in cand, pana arata asa:
Intre timp se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom. Acesta se toarna fierbinte peste pastele rumenite si se mai lasa la cuptor pana cand taieteii s-au inmuiat si s-a format un blat. La nevoie se mai adauga apa.
Tava se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca bine.
Se bate frisca si se adauga peste blatul rece, in tava. Se orneaza dupa preferinta si se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Pingback: Kadaif | Vedete: revista presei