Dovlecei umpluti

Ieri am fost plina de inspiratie culinara si m-am hotarat sa introduc in meniul bebelusului de 10 luni niste mancaruri mai “mancabile”.
Pentru ca multa lume in jur a tot facut ba ardei umpluti, ba dovlecei umpluti, mi-am luat si eu cele necesare si am trecut la treaba.DSC02738

Am tocat marunt (ca asa imi place!) 4 cepe si 3 ardei, am dat pe razatoarea mare 4 morcovi si o conopida medie, iar dovleceii i-am spalat, curatat (toate legumele le-am spalat si curatat:))))))), i-am taiat in bucati de cca. 5 cm si le-am scos mijlocul cu ajutorul unei lingurite. La fel am procedat si cu niste rosii, productie proprie.
Am uns o cratita cu putin ulei de masline si am asezat dovleceii si rosiile, lasandu-le sa astepte pana am preparat umplutura.

Pieptul de pui l-am fiert impreuna cu niste legume (printre care si miezurile dovleceilor) si a iesit o ciorbita numai buna de mancat la pranz, mai ales dupa ce i-am adaugat niste bors facut in casa (nu de mine! traiasca soacra!).
Am scos apoi carnea si am tocat-o marunt in blender.
Intre timp, intr-o tigaie mare, cu putin ulei de masline si ceva apa, am innabusit legumele, impreuna cu o ceasca de orez, spalat in prealabil. Dupa ce legumele s-au inmuiat si orezul s-a umflat, am amestecat o parte din compozitie cu carnea de pasare si cu un galbenus. Cu aceasta compozitie am umplut cativa dovlecei pentru Razvan. Cu restul compozitiei am amestecat albusul crud ramas si inca un ou intreg, am adaugat un praf de sare, verdeata si am umplut restul dovleceilor si rosiile. Pentru a nu incurca “borcanele”, la dovleceii pentru bebels am pus cate un mot de cimbru.
Am pus apa pana sa acopar dovleceii si am presarat miezul de la rosii. Le-am dat la cuptor …nu mai stiu cat timp..pana au fost gata:)

I-am servit calduti, cu iaurt si i-a devorat!
Si noi i-am apreciat ca fiind gustosi!

4 thoughts on “Dovlecei umpluti

  1. Buna idee, am facut si eu dupa ce am citit la tine;)
    Ce substanta o contine coaja de dovlecel de e asa lipicioasa? Mereu uit sa-mi pun manusi cand curat dovlecei si o zi intrega ma chinui cu senzatia asta neplacuta pe maini.

  2. bai nu trebuie sa da ti copilului albus de ou pana la un an!!!!!!!!!!!!!!!mai cititi si voi poa sa faca alergiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. coco, ai mare dreptate, nu se da albus la bebelusi! insa in reteta spune clar ca pentru copil am pus doar galbenusul, asha cum bine a observat lila!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *