Este o prajitura care arata foarte bine si poate incanta fara probleme si pe cei care nu sunt la dieta. Gustul este aromat, crema este fina, numai buna pntru sarbatori!
Se face un blat, intr-o tava de chec: 4 albusuri, 1 galbenus, 3 linguri amidon, 3 linguri tarate ovaz rasnite, 3-4 linguri indulcitor, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte praf degresat, 1 plic de ness. Batem albusurile spuma, adaugam galbenusul si amestecam bine, dar cu grija. Adaugam amidonul, taratele si indulcitorul, laptele praf, cafeaua si praful de copt. Compozitia o dam la cuptorul perincalzit pentru 35 – 40 minute, la foc mediu. Dupa ce se raceste, taiem blatul pe lung, in 3 parti. In tava de chec punem o folie de aluminiu.
Pentru crema avem nevoie de 3 galbenusuri, 450 ml lapte degresat, 2 linguri amidon, 2-3 fiole esenta vanilie, 1 plic gelatina, 250 gr branza de regim. Intr-un vas amestecam amidonul, indulcitorul si esenta de vanilie peste care turnam 350 ml lapte. Amestecam bine si adaugam galbenusurile. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa si oprim focul. Lasam crema la racit si preparam gelatina – o punem la hidratat si intre timp mixam crema de vanilie cu branza. Restul de lapte il incalzim putin si il amestecam cu gelatina hidratata, apoi il amestecam cu crema de vanilie.
Siropul se face din 200 ml cafea, indulcitor si esenta de rom dupa gust. Se insirpeaza prima foaie, se adauga o treime din crema, apoi a doua foaie, care se insiropeaza si ea, iar crema, iar foaie…iar sirop…iar crema. Se inveleste prajitura in folia de aluminiu si se da la frigider pana a doua zi cand poate fi mancata impreuna cu cine doriti, la micul dejun, alaturi de o cana cu lapte cald sau o ceasca de cafea:)