Placinta cu spanac

Ingrediente:
– Un pachet foi pt placinta
– 250 g spanac oparit, tocat, sau congelat (sunt la kaufland pachete de 500 g sau 400 g, nu mai stiu exact, dar se pune cam jumatate de pahet)
– 1 ceapa
– 250 g branza sarata, rasa
– Ulei
– 3 oua+1ou pt deasupra
– O ceasca apa mineral (optional)
– Un vf cutit praf de copt
– 500 ml smantana
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat: galbenusurile, branza, smantana, apa mineral, un varf de cutit de amoniu pt prajituri, sau praf de copt, ceapa taiata marunt si spanacul. Se mixeaza pana devine o compozitie omogena.

Intr-o tava inalta se pune putin ulei, atat pe fundul tavii, cat si pe pereti si se intinde o foaie de placinta, la fel, atat pe fundul tavii, cat si pe pereti. Urmatoarea foaie de placinta se da de-o parte si va fi folosita la final.
Foile ramase se ung cu ulei, una cate una si se adauga peste ele cate 1-2 linguri compozitie, ca si cand ai umple o clatita, se ruleaza ca si clatitele si apoi se fac melcisori. Melcisorii se aseaza in tava, peste foaia déjà existena, uniform. Compozitia ramasa se toarna uniform peste melcisori. Deasupra de aseaza foaia data de-o parte, foaie care se unge cu un ou batut cu furculita.
Se da la cuptor pentru aprox 30-45 min.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *