MACRAME – impletituri cu noduri

MacrameDe mica mi-a placut sa mesteresc cate ceva, mai ales sa tricotez, sa crosetez. Muream de ciuda ca nu stiu si eu si ca sa nu ma fac de ras in fata celorlalte vecine care tricotau de zor (mai mari ca mine, dealtfel), am bagam sub masa si innodam ata!
Acum cativa ani am agsit in revista Practic-casa si gradina, un model de macrame cu noduri, care mi-a atras atentia asupra tehnicii si mi-a starnit curiozitatea. Asa ca mi-am procurat materialele necesare si m-am apucat de treaba. Nu m-am lasat pana nu am terminat modelul!
Era o bufnita pe care o puteti vedea in poze, cea din canepa. Am invatat asa cateva elemente de baza cu care se jongleaza dupa bunul plac si dupa imaginatie. De atunci am mai facut cateva chestii, dar nimic deosebit si nici la perfectiune n-am ajuns, ca n-am lucrat constant. Am si o problema…se suceste lucrul intr-o parte! De ce, nu stiu! Poate stie cineva sa imi explice!
Foarte incantata sunt acum de agatatorile pentru ghivece. Cand am descoperit ca pot sa fac asa ceva, am zis ca nu ma mai opresc din lucru! Dar, am facut cateva si pauza! Timpul nu prea-mi permite…poate mai tarziu…
Pe net sunt multe resurse de gen. Iti si arata cum se face, gasesti modele, idei…timp sa ai si musai sa-ti placa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *