De la mancare |
De la mancare |
Blat:
– 2 cani faina
– 1/2 cana ulei
– 1/2 cana lapte
– 1 plic zahar vanilat
– zahar, dupa gust
– 1 ou intreg
Se framanta un aluat si se intinde foaia.
Umplutura:
– 500 g branza dulce (de vaci)
– 1 ou
– coaja de lamaie
– zahar, dupa gust
– zahar vanilat
– o cana afine proaspete
Cu o lingura de lemn se freaca branza cu zaharul si galbenusul, se adauga albusul batut spuma si se incorporeaza afinele.
Tapetam tava pentru tarta, intindem foaia si pe peretii tavii si adaugam umplutura.
Putem orna cu fasii de coca.
Se da la cuptor pentru 30-45 min, pana cand se rumeneste.
Salutare. Mi-a facut sotia tarta cu afine. A iesit delicoasa. Am mancat pe nerasuflate. “Noi” suntem incepatori.. doar ce ne-am casatorit, sotia momentan nu isi gaseste loc de munca si singura preocupare e facutul de mancare si dulciuri… nu e de bine.. o sa ma ingrasi daca mai sta mult pe site-ul asta!
Faci o treaba minunata. Succes in activitati.