Ingrediente:
– 1,2 kg dovlecei
– 200 g branza feta
– 3 oua intregi
– 60 g parmezan ras
– ulei de masline (pentru vasul care se pune la cuptor)
– sare, piper
Mod de preparare:
Spalati dovleceii, apoi taiati-le capetele.
Fierbeti-i intregi, in apa cu sare, timp de 15 minute, apoi scurgeti-i.
Sfaramati duvleceii calzi si lasati-i 30 min. intr-o sita, pentru a se scurge bine.
Sfaramati branza feta cu furculita.
Bateti bine ouale intr-o salatiera, adaugati branza feta sfaramata si parmezanul ras. sarati, piperati si amestecati bine.
Incorporati dovleceii in amestec.
Turnati totul intr-un vas termorezistent, uns in prealabil cu ulei de masline. Puneti la cuptor la 160 grade C si coaceti 40 de minute.
Crusta trebuie sa fie bine rumenita.
Felicitari pt. abordarea Montignac
multumesc, Cris! uite acum am aflat si eu ca ai blog culinar 🙂
Da, am de mai demult – dar nu il promovez prea mult 😛
ma inspir si eu de la tine 😀