Piept de pui cu parmezan a la Montignac

Trebuie neaparat sa va povestesc despre aceasta reteta!
Nu am facut-o eu ci minunatul meu sot :D. A iesit un deliciu!! (poate tocmai pt ca n-am facut-o eu :))

De la mancare

Reteta o gasiti in cartea “100 de retete si meniuri” de Michael Montignac si suna asa:

Ingrediente
:
– 5 bucati piept de pui sau de curcan
– lingurita praf de cimbru
– 3 linguri ulei de masline
– 2 catei usturoi striviti in mojar
– 1 iaurt
– 1 legatura patrunjel tocat
– 200 g parmezan ras
– sare, piper

Mod de preparare
:
Se taie pieptul de pui in bucatele de 2-4 cm, se sareaza si se presara deasupra putin cimbru.
Intr-un bol mare, se toarna trei linguri ulei de masline, peste care se adauga usturoiul strivit si iaurtul. Compozitia se bate cu telul si se asauga patrunjelul tocat, sare si piper, dupa gust.
Se incorporeaza pieptul de pui si se amesteca.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
Se pune parmezanul intr-o farfurie adanca si se trec prin el bucatile de pui.
Se unge cu ulei un vas termorezistent si se aseaza in el bucatile de pui, ce nu trebuie sa se suprapuna.
Se da la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand puiul este bine facut.
Se serveste pe pat de salata cu vinegreta provensala, spune Montignac 😀
Vinegreta se face din:
– o lingurita mustar iute
– o lingura otet balsamic
– 4 linguri ulei de masline
– 1/4 linguri praf de usturoi
– sare, piper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *