E vremea pentru dulceata de trandafiri

De la mancare

Ingrediente:
– petale de trandafiri
– 1 kg de zahar
– 1/2 lamaie
– 1 lingurita sare de lamaie
– 1/2 l apa

Mod de preparare:
Se rup petalele si li se taie cu o forfecuta partea alba. O portie inseamna cantitatea maxima de petale ce poate fi cuprinsa intr-o mana.
Se amesteca petalele cu sarea de lamaie.
Apa, impreuna cu zaharul si lamaia taiata bucatele, se pun la foc pana cand dau cateva clocote, dupa care se adauga petalele.
Nu s efierbe foarte mult, pentru a nu-si schimba culoarea. Se poate verifica daca s-a legat, punand o picatura pe o farfurie si apoi se incearca cu doua degete daca este lipicioasa.
Dupa ce se opreste focul, cratita se acopera cu un prosop umed si se lasa asa de seara pana dimineata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *