De la mancare |
Ingrediente blat:
– 4 oua
– 4 linguri zahar
– 4 linguri faina
– 1 lingura ulei
– 1 esenta rom
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare, impreuna cu zaharul.
Dupa ce frecam galbenusurile cu uleiul, le adaugam peste albusuri. Se amesteca usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn, ca la blatul de tort. Adaugam in acelasi fel faina in ploaie si esenta.
Se unge cu ulei o tava de dimensiuni 23/31 cm, se tapeteaza cu hartie pentru copt si se unge si aceasta cu ulei. Se toarna aluatul si se da la cuptor 20 d eminute, la foc mare.
Se scoate rulada din cuptor, se desprinde de pe hartie si se aseaza pe un prosop umed, acoperind-o cu acesta. Se lasa cateva minute sa se raceasca.
Se prepara crema:
– 150 g margarina sau unt
– 150 g zahar
– 1 plic cafea 3 in 1 sau o lingura ness, sau 2 linguri cacao (dupa preferinta)
Se amesteca margarina cu zaharul si cafeaua, pana cand se obtine o spuma.
3/4 din crema se intinde peste foaia de rulada, restul fiind pentru ornat.
Se ruleaza foaia cu grija, astfel incat sa nu se rupa si se inveleste pentru 5-10 minute in prosop. Se da la frigider si poate fi mancata dupa cateva ore.
De la mancare |