Tort Claudette

DSC06238

Ingrediente si mod de preparare:
Blat
– 100 g migdale
-160 g zahar pudra (doua pachete de zahar pudra vanilat)
– 40 g cacao
– 6 albusuri
– un pic de sare
Creme:
– 1 plic budinca de vanilie
– 3 plicuri budinca de cacao
– 2 linguri cacao
– 120 g unt
– zahar
Alte ingrediente:
– un pachet mic de piscoturi
– dulceata de cirese
– 2 banane
Blatul este cel de la tortul cu 3 feluri de ciocolata, numai ca un pic marite cantitatile, pentru ca acest tort se face intr-o tava mai mare. Eu am facut intr-o tava dreptunghiulara de 20/30 cm.
Am dat drumul la cuptor si am pus pe fundul tavii hartie de copt.
Am macinat migdalele cu blenderul si le-am amestecat, intr-un castron, cu 80 g zahar pudra si cu cacao.
Intr-un alt vas am batut albusurile spuma cu sarea si am adaugat treptat zaharul pudra ramas.
Compozitia obtinuta am turnat-o in tava si am bagat la cuptor. Am lasat la cuptor cam 25-30 de minute, proband mereu cu o scobitoare (l-am lasat un pic ami mult decat blatul de la tortul cu ciocolata, pentru ca a iesit mai gros)
Dupa ce s-a copt, l-am rasturnat pe o planseta.
In tava in care am copt blatul am pus folie transparenta, astfel incat sa fie din plin si peste margini, pentru a ma ajuta cand voi scoate tortul din tava.
Am asezat blatul peste folie si am preparat o budinca de vanilie, dintr-un plic de budinca si 500 ml lapte, conform instructiunilor de pe pachet, iar la final am adaugat 40 g unt.
Am turnat budinca calda peste blat, am nivelat-o si am avut grija sa nu curga prea mult pe margini. E important sa ramana doar deasupra blatului. Peste budinca am asezat 10 -12 piscoturi, cu distanta de un cm intre ele, iar in spatiul dintre piscoturi am pus felii de banane si cirese amare din dulceata. Fructele sunt obtionale, se poate pune orice merge cu budinca.
Am facut apoi o budinca de cacao, din 3 plicuri, de data asta si am adaugat in praf inca 3 linguri cacao pulbere, iar la final am pus 80 g unt.
Crema obtinuta am turnat-o in tava, peste aranjamentul anterior si am nivelat. Am lasat sa patrunda si intre blat si folie.
Se da la rece, de preferat de seara pana dimineata si, cu putin timp inainte de a fi prezentat musafirilor se scoate din tava inalta si se aseaza pe tava de servit. Eu l-am decorat cu cativa randafirasi facuti din bomboane tip-caramea.
L-am scos cu ajutorul foliei, care era revarsata peste marginile tavii, asa cum am mai spus.
E un tort facut cu ce am avut prin casa (in termen de valabilitate:D) si a fost foarte apreciat. Toti mesenii au cerut portie dulba!!!
DSC06241

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *