Tort racoritor

DSC02563Ingrediente:
– jumatate pachet mare de psicoturi sau un pachet mic (cu 2 randuri)
– 3 plicuri budinca de vanilie
-1,5 l lapte
-12 linguri zahar
-400 g visine fara samburi
-400 ml cafea preparata, fara zahar

Preparare
Se prepara cafeaua, se amesteca cu coniacul, apoi se inmoaie in ea piscoturile. Nu se tin prea mult in cafea, doar se intorc pe o parte si pe cealalta si se aseaza intr-o tava inalta. Se aseaza peste piscoturi un strat de visine.
Se prepara budinca, din praful de budinca, zahar si lapte.
Budinca de toarna aproape fierbinte peste visine. Se lasa sa se raceasca si apoi se orneaza presarand cacao/ness/ciocolata rasa, dupa preferinta. Dupa ce s-a racit, se da la frigider si se serveste dupa o zi, rece.
Este o reteta racoritoare, binevenita in zilele calduroase de vara.
Am mancat asa ceva la Timisoara, la prietena mea Adi, careia ii multumesc pentru idee!
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *