Lapte praf. De ce avem nevoie pentru a-l prepara repede si bine

Ma gandesc de multa vreme sa scriu cate ceva din experienta mea de mamica de pana acum. Am adaptat din mers, am citit, am discutat, am ascultat si mi-am ascultat copilul.

Pentru ca Razvan a fost exclusiv pe lapte praf inca de la nastere, am avut nevoie de anumite obiecte pentru a hrani copilul asa cum trebuie, adecvat varstei. A trebuit sa ne organizam in asa fel incat sa avem tot ce ne trebuie si sa fim cat mai eficienti, fara a lasa copilul sa astepte.

Pentru a hrani copilul cu lapte praf in conditii de igiena si viteza (ca urla de foame, mai ales cand e foarte mic si nu-i poate fi distrasa atentia cu altceva o vreme, sau noaptea, cand esti terminata de somn), am avut urmatorul arsenal:

– biberoane (vreo 7-8)

-tetine: muuulte, adaptate varstei si apoi consistentei hranei: lapte/ceai/cereale

-sterilizator biberoane

-cutie cu sita, pentru uscat biberoane/tetine/suzete. In ea depozitez si acum biberoanele, castronelele bebelusului. Cutia este maricica, din plastic, cu capac si am introdus in ea o tava stil sita de inox. Puteam sa cumpar un uscator pentru biberoane, dar in maternitate, cand am pregatit terenul, nu m-am gandit la asta.

– detergent de vase/buretel/perie pentru biberoane, folosite numai pentru el

-termos de inox. S-a dovedit a fi foarte practic, il folosesc si acum. Nu se sparge, are capacitate de 1 l, ca sa nu stau toata ziua sa fierb la apa si folosesc apa 24 de ore.

Cum procedam seara spalam toate biberoanele, le puneam la sterilizat, astfel ca aveam o zi intreaga pentru toate mesele si scapam de un stres, plus ca nu le spalam numai eu. Tot seara fierbeam si apa si o puneam in termos. Din perioada colicilor (care la noi nu a adus necazuri prea mari), pregateam seara si un biberon mic de cei Baby Drink, sa am la indemana.

Toate fiind pregatite, cand bebe cerea papa (a avut un program de mese de la inceput), preparam laptele si raceam biberonul sub jetul de apa rece.

La plimbare sau in vizita, aveam la mine un biberon curat, termosul si cutia de lapte praf. Ne-am descurcat de minune si totul a devenit rutina, astfel ca nu am simtit vreo constrangere.

Acum, la 10 luni, mai bea lapte doar dimineata si seara, asa ca sunt muuult mai relaxata, cu doar 2 biberoane de spalat pe zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *