Mai gasiti inca prin piata sau prin gradina visine, dar grabiti-va, ca sunt pe final! Eu abia am gasit de-o prajitura:)
De la mancare |
Am tapetat cu unt o tava de yena de 40/ 25 cm si am dat drumul la cuptor, la foc moderat.
Ingrediente:
– 200 g biscuiti simpli
– 4 pachete zahar vanilat
– 500 g visine fara samburi
– 10 oua
– 12 linguri faina
– 10 linguri zahar
– zeama si coaja de la o lamaie
– un pachet praf de copt
Mod de preparare:
De la mancare |
Rupem biscuitii bucatele si-i macinam bine in blender. Presaram biscuitii pe fundul tavii. Asezam visinile astfel incat sa ocupe toata suprafata tavii. Peste visine presaram zaharul vanilat si restul de biscuiti.
Batem albusurile spuma, cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, amestecand usor, pe verticala. Se adauga zeama si coaja de lamaie, iar compozitia se toarna in tava, peste visine.
Se da la cuptor la foc moderat pentru 25- 30 de minute sau pana cand este gata (verificati cu o scobitoare).
Dupa ce prajitura s-a racit, o rasturnam pe un blat de lemn sau intr-o tava mai larga. Eu am rasturnat-o in tava mare de la aragaz.
A avut mare succes la colegii lui R, epuizati dupa serbarea de sfarsit de an 🙂 , dar si R mi-a cerut ieri toata ziua…E musai sa mai gasesc niste visine sa mai fac o tura!
P.S. N-am apucat sa mai fac poze cu prajitura portionata
Pingback: Prajitura intoarsa cu caise :) | Claudette
ce bine arata!! atat de mult imi place prajitura cu visine…din nefericire, celor mici nu le place :(((. multumim pentru reteta-e super!!
cu placere! iese minunat si cu caise, piersici….mere 🙂
mie imi place mult cu visine si cu caise