De la mancare |
Ingrediente:
– 1 pachet foi de placinta (congelate)
– zahar vanilat si zahar, dupa gust
– visine fara samburi
– 7 oua
– 700 ml iaurt gras
– ulei si unt pentru uns foile si tava
Mod de preparare:
Ungem tava cu unt si dam drumul la cuptor.
Batem ouale cu zaharul, zaharul vanilat si adaugam iaurtul.
Punem in tava o foaie de placinta, astfel incat sa acopere si marginile, apoi o ungem cu unlei si peste ea punem o alta foaie. La fel procedam si cu aceasta, adica o ungem cu ulei si punem alta foaie deasupra…eu am pus vreo cinci foi. Turnam apoi compozitia in tava, asezam frumos visinele si celelalte foi ramase le rupem bucatele. Bucatelele le scufundam in compozitie si dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se rumeneste bine deasupra.
Eu am folosit un vas de yena.
Se serveste rece, este mult mai buna 🙂