De la mancare |
Imi era teama sa fac aceasta prajitura, pentru ca nu o puteam taia. Nicium nu se inmuia foaia de deasupra…asa ca nici nu ma gandeam sa o fac. Dar cum niciodata nu trebuie sa spui “niciodata”, am aflat secretul si am prins curaj 🙂 (multumesc, V!).
Foile sunt cumparate, iar pentru crema avem nevoie de: 1 l lapte, 6 oua intregi, 10-15 linguri zahar (cantitatea poate varia in functie de gust. eu am pus cam 12 linguri si a fost ok pt gusturile noastre), 8 linguri faina, jumatate pachet de unt, 1 pachet gelatina, esenta de vanilie.
Se pune gelatina la hidratat, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se amesteca zaharul cu faina intr-un castron. Intr-o craticioara (cu fundul gros, eventual dublu, de preferat oala pentru fiert lapte sau tuci emailat) se pun ouale si se amesteca cu faina si zaharul. Dupa ce sunt bine amestecate, se adauga, putin cate putin, laptele, cu grija, sa nu faca cocoloase. Se pune craticioara la foc mic si se amesteca mereu, pana cand capata consistenta unei budinci. Se lasa cateva minute sa se racoreasca si se adauga untul. In acest timp, se incalzeste putin (nu se fierbe), gelatina (cum scrie pe ambalaj).
Dupa ce am incorporat untul, adaugam esenta de vanilie si gelatina.
Eu am lasat foile de cremsnit in tava de carton in care au fost ambalate, dar era tapetata cu folie de plastic. Oricum, este necesar ca tava in care va sta prajitura sa fie tapetata cu folie de plastic. Se pune crema calda peste prima foaie, se aseaza cea de-a doua foaie si restul de crema se aseaza deasupra. Prajitura, cu tava cu tot, se introduce intr-o punga mare si se da la rece pana a doua zi.
Aceasta este varianta pe care am facut-o eu. Varianta originala este fara crema deasupra 🙂
Pingback: Cremsnit cu crema de cacao | Claudette