De la mancare |
– 200-300 g brocoli
– 4 oua
– 4 linguri faina
– 150 g cascaval ras sau branza rasa
– sare/ piper
– 150 ml lapte sau 100 ml iaurt si 50 ml lapte (se poate pune si smantana, lapte batut…)
– 30 g margarina sau unt, pentru uns tava
Preparare:
Fierbem brocoli, il lasam sa se scurga si sa se raceasca intr-o strecuratoare. Cand s-a racit, fie il pasam cu furculita, fie il facem pasta cu blenderul. Eu l-am facut pasta.
Batem albusurile spuma. Amestecam galbenusurile cu faina si laptele, apoi adaugam brocoli pasat si branza. Turnam albusurile si amestecam cu o lingura de lemn. Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte.
Ungem tava cu unt, turnam compozitia si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Poate fi folosit cu succes un vas de yena.
Nu arata prea apetisant, dar e foarte gustoasa si sanatoasa 🙂