Cifrele

De la mancare

Se spune ca “repetitio est mater studiorum” 🙂 si cum suntem in faza de invatare a cifrelor, cu cat activitatile sunt mai variate, cu atat copilul invata mai usor, fara a se simti fortat.
R numara obiecte fara greseala pana la 10, insa cifrele nu le cunoaste inca pe toate. Stie 0,1,2, 3, 4, 7 si 10. Primele 5 le-a facut deja la gradinita, iar pe celelalte le-a prins din zbor. Numara si in engleza pana la 10.
Am gasit in Auchan un set de cifre care se lipesc pe suprafete lucioase (geam, tabla magnetica, frigider, lemn lacuit sau vopsit). Setul face parte din seria “Lumea jucariilor” si costa foarte putin. Cred ca am dat 5 lei pe doua seturi.
Trebuie atentie, pentru ca cifrele se rup usor, sunt ca de jeleu, dar mai ales pentru a feri copilul sa le manance (data fiind asemanarea cu produsul alimentar) sau sa le introduca in nas, urechi…Scrie pe ele ca nu-s recomandate copiilor sub 3 ani, mai ales fara supravegherea unui adult.

De la mancare

Dincolo de aceste inconveniente, ele si-au atins scopul de a ne ajuta sa repetam cifrele cunoscute si sa invatam altele noi, intr-un mod interactiv, distractiv si altfel decat facusem pana acum.

De la mancare

Setul contine si semnele matematice, pe care R le stie dupa nume…mai are pana sa invete ce inseamna, dar le-a lipt pe usa, in interior si exterior si acum reprezinta butoanele de la lift…trebuie sa apasam pe ele cand intram si iesim din camera, pentru a ni se deschide usa 🙂
Va dati seama ce iese daca uitam sa apasam?!!
R a imprastiat cifrele pe toate geamurile, le-a tot plimbat de colo colo, le-a mai si rupt…dar a fost preocupat de activitate mai bine de o ora.

De la mancare

Cifrele pot fi folosite si in baie, pentru ca se lipesc si pe faianta, oglinda…

2 thoughts on “Cifrele

  1. Si noi ne chinuim acum cu cifrele. Ieri l-am convins sa numere 4 si 5 cu bomboane 🙂
    0,1,2,3 le stie el cumva, si daca are chef le si spune corect. Acum incercam jocuri pentru 4 si 5. Noi ne bazam foarte mult pe cartea de la Litera- Prima mea carte de matematica. La cate carticele cu cifre si litere am citit pana acum, ma mir ca nu a retinut mai mult. Insa toate au timpl lor…

    • este clar vorba de varsta. pana la urma, natura isi cere drepturile
      parca stiam ca intre 3 si 4 ani se cere (la gradi) sa stie sa numere pana la 3, iar voi nici nu ati mers la gradi 🙂
      oricum, antrenamentul se va vedea si cu siguranta nu le strica 🙂

      am mai facut cateva activitati cu numarare/ cifre, o sa le pun treptat
      chiar acum a gasit un joc cu jetoane si am constatat ca a fixat cateva cifre. lui ii place sa numere…daca-i dai de numarat, e cel mai fericit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *