De la mancare |
Ingrediente pentru 2 checuri mai mici:
– 3 oua
– 10 linguri zahar
– 10 linguri ulei
– 10 linguri apa minerala
– 14-15 linguri faina
– 1 lingurita praf de copt
– 2 linguri cacao
– coaja de lamaie
– esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se bat ouale (intregi) spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana cand acesta din urma se topeste. Se inglobeaza uleiul, turnand cate putin, apoi apa minerala, adaugandu-se tot treptat si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cand inglobam faina, amestecam usor cu o lingura de lemn. Se aduga coaja de lamaie si esenta. Este foarte importanta ordinea adaugarii ingredientelor.
Se imparte compozitia in doua si o parte se amesteca cu cacao.
Tavile se ung cu ulei si se tapeteaza cu faine (sau direct cu hartie pentru copt), se toarna compozitia fara cacao, apoi cea cu cacao si se dau la cuptor pentru aproximativ 45 min.
Dupa ce s-au copt se scot si se pudreaza cu zahar pudra.