Negresa gatita cu aparatul de gătit cu aer Philips Airfryer

Ingrediente pentru 12 portii

Ingrediente pentru 12 portii:

• 75 g ciocolata, tablete
• 75 g unt
• 1 ou mare
• 60 g zahar
• 1 pliculet zahar vanilat
• 40 g praf de copt
• 25 g nuci sau alune maruntite
Forma pentru prajituri sau vas pentru cuptor de dimensiuni mici (aprox. 15 cm diametru)
si hartie de pergament

Preparare cu Philips AirFryer
1. Se topeste ciocolata si untul intr-o tigaie, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa
compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
2. Se seteaza AirFryer la 180°C.
3. Se bate oul intr-un bol, adaugand zaharul, zaharul vanilinat si un varf de cutit de sare,
pana amestecul devine cremos. Se adauga ciocolata, apoi praful de copt si nucile,
amestecand totul pana se omogenizeaza.
4. Se asezeaza hartia de pergament in forma si se toarna amestecul, netezind partea
superioara.
5. Se aseaza forma in sita friteuzei, care se introduce apoi in Airfryer. Cronometrul se
seteaza la 20 de minute si se lasa la copt pana cand devine crocanta deasupra. La
interior, trebuie sa fie moale si pufoasa.
6. Negresa se lasa sa se raceasca in forma in care a fost coapta.
7. Dupa ce s-a racit, se taie in 12 felii.

Sfaturi
• Acest desert poate fi servit impreuna cu o cupa de inghetata; pentru décor adauga un
topping de ciocolata presarat cu fulgi de cocos sau de migdale.

 

Fiecare portie contine
• 565 kJ/135 kcal
• 2 g proteine
• 9 g grasimi in total,
• 5 g grasimi saturate
• 11 g carbohidrati
• 0 g fibre

Timp de preparare
• 15 minute + 20 minute in Airfryer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *