Tort diplomat cu goffre

DSC07034
Minunat la tortul diplomat este ca il poti face cu ce arome vrei, oricate vrei, cu fructe, cu ciocolata, cu blat sau fara.

Ingrediente:
– 6 oua
– o cana zahar
– o cana lapte
– 1 l frisca lichida, vegetala
– zahar vanilat, 4 pliculete
– 4 plicuri gelatina (40 g)
– o cana apa sau compot, suc de frcute (eu am folosit compot de ananas)
– fructe, dupa preferinta (eu am folosit portocala, ananas din compot si kiwi)
– un pachet goffre (se pot pune piscoturi sau chiar un blat mai subtire)
M-am inspirat de aici

Am frecat ouale (intregi) cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat laptele si le-am pus la la foc mic, amestecand mereu, pana cand s-a format o compozitie mai grosuta, pana cand se leaga ca o budinca mai subtire.
Am dat compozitia la rece.
Separat, am dizolvat gelatina in compotul de ananans, caldut.
Cand s-au razit ambele compozitii, le-am amestecat bine, pana cand am obtinut o crema uniforma.
Intre timp am batut frisca bine. O parte de frisca am oprit pentru ornat si restul am amestecat cu crema obtinuta anetrior.
In tava am asezat folie transparenta si am pus cateva fructe, ce vor fi de fapt fata tortului. Am impartit crema in doua parti egale (se poate imparti si in 3), prima am lasat-o asa cum era, am pus peste ea bucati de ananas, kiwi si portocala

De la mancare

, iar pe cea de-a doua am amestecat-o cu cateva afine, dar nu a iesit chiar distins colorata, a fost un roze…
La sfarsit am pus bucatile de gofre, ce vor constitui blatul.

De la mancare

Am dat tortul al rece pana a doua zi, cand l-am rasturnat pe o tava si l-am ornat cu frisca.

De la mancare

Pentru ca mi-a mai ramas compozitie, am impartit-o si ep aceasta in doua si am pus in prima esenta de migdale si stafide, iar in cea de-a doua, un plic de cafea 3 in 1. Intr-un castronel, am asezat folie transparenta si apoi am pus cele doua creme. A fost un deliciu!!
DSC06974

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *