Iata si urmarea:
Ingrediente:
– 4-5 fire praz gros
– cativa ardei pentru umplut (optional)
– 500 g carne tocata (eu am folosit de pasare)
– 2 felii franzela
-1 ou
– sare, piper, patrunjel, marar
– 1/2 kg rosii, sau suc de rosii
– o ceapa mica
– 3-4 linguri vin
– 1 lingurita de faina
Mod de preparare:
– Se taie prazul bucati de 6-7 cm lungime, se opareste in apa fiarta cu sare.
Se scoate mijlocul, lasand cam trei foi circulare la exterior. Operatiunea se poate realiza cu coada unei linguri de lemn.
– Carnea toacata, plus ceapa taiata, plus putin din prazul rezultat din opratia de golire, plus sare, piper, patrunjel, 1-2 oua, se amesteca.
– Se umple prazul (eventual cu un sprit sau o punga de plastic). Compozitia de umplutura ramasa se foloseste pentru umplerea ardeilor. Iarna se umplu ardei rosii, numiti “raci”. Ei se oparesc si li se scot semintele
– Se aseaza prazul si ardeii in ulei incins pus intr-o cratita. Se intorc pe toate partile.
-Deasupra se pune sucul de rosii cat sa acopere prazul. Se lasa la feirt 30 min. la foc mic. Se pune apoi o lingurita de faina amestecata cu vin, marar, patrunjel
-Se da un clocot, apoi se baga 10 minute la cuptor.
vrem reteta 🙂
Arata bine, o sa facem si noi:)