Ciuperci murate de la Jamie Oliver

DSC05181Imi place sa gatesc, ma relaxeaza. Gatesc pentru Razvan, gatesc pentru noi si as face asta zilnic, daca ar fi nevoie, nu ma plictisesc. Daca gasesc retete noi si am timp, acces la ingrediente, nu ma dau inapoi, abia astept sa vad ce iese!

Acum vreo saptamana, Lila mi-a aratat reteta de muraturi a lui Jamie Oliver si mi-a ramas gandul la ea!

Azi am pus in practica planul si sunt foarte incantata de rezultat…dar mai am de asteptat pana sa gust adevarata savoare a ciupercilor murate, mmmmmmmmmmmm!

Reteta o gasiti aici

Jamie recomanda sterilizarea borcanelor inainte de a pune muraturile, asa ca am folosit cu succes sterilizatorul de biberoane a lui Razvan (care a facut toti banii:D).
Am adus si cateva mici modificari retetei, adica am folosit ierburile uscate, ca asa le aveam si la o portie nu am pus ardei…iar la cealalta am pus ardei gogosar, nu iute.
Pentru fiecare portie au iesit 3 borcane de 400 g, cam putin, dar sigur mai fac!
Deja maine am in plan sa fac si unele cu ceapa.
Pot fi mancate peste 3 saptamani si cred ca va trebui sa imi sterg din memorie ca le-am facut, ca sa rezist atat, dar la masa de Craciun vom avea ceva bun si nou de mancare, facut in casa!

4 thoughts on “Ciuperci murate de la Jamie Oliver

  1. sigur o sa fac si eu:)
    suna demential de bine.
    N-am gasit eu ciuperci cand am fost la cumparaturi dar tot o sa gasesc. Supararea mea e ca in afara de champinions nu sunt sanse sa gasesc alt fel de ciuperci.

  2. iti dai seama ca le-am si gustat…sunt bune rau:D
    a doua portie am facut-o cu unele mai mici, mi se pare ca arata mai bine, sunt potrivite pentru reteta asta. nici eu n-am avut alte sortimente, din pacate..

  3. Pingback: Muraturi asortate | Stiri, Vedete

  4. Pingback: Muraturi asortate >> Stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *