La bailci, de 29 august

La Nisipuri, in judetul Dolj, in fiecare an de 29 august, se face balci. Toata suflarea, cu mic cu mare, cu mijlocul de transport din dotare, ia calea prafuita a balciului. Macar asta nu s-a schimbat, poate doar unele mijloace de transport, dar tot mai vezi carute trase de cai sau magari, sarete, cum era odata.
E imposibil sa-l ratezi, in mica localitate sudica, pentru ca de departe se simte mirosul micilor la gratar, se vede norul de fum amestecat cu praf si se aude muzica , adecvata vremii…manelele!
Vreo doua tiribombe cu lanturi, una care a fost candva cu calusei si masinute de lemn, acum are carturi, ATv-uri, masini din plastic, scutere… o trambulina, un centru de joaca gonflabil, multe tarabe cu nimicuri kicioase si cateva cu turta dulce, alvita colorata, sugiuc, cocosei din zahar colorat, toate la un loc, sa faca peisajul unui balci ce nu va mai fi cum a fost odata!
Am mers la balci sa ma intalnesc cu rudele, sa-i iau lui Razvan salba din turta dulce colorata si sa facem poze de familie, cum faceam in copilarie.
Din pacate fotograful cu decorul nu a mai venit…asa ca ne-am facut singuri fotografii, dar tot e ceva, ne-am strans cum faceam odinioara, sa avem amintire, de la balci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *