Prajitura cu fulgi de cereale

DSC03116DSC03117
Ingrediente:
– 2 cani lapte degresat (aprox. 500 ml)
– 2 cani cu fulgi de ovaz/secara (sau amestec)
– coaja de la o lamaie
– indulcitor dupa gust
– 2 lingurin stafide
-esenta de vanilie
– 5 oua
Preparare:
Se pune indulcitorul in lapte, sa se topeasca, apoi se adauga fulgii si se lasa sa se inmoaie.
Intre timp se da drumul la cuptor, sa fie cald. Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile, coja de la lamaie si esenta de vanilie, apoi laptele cu fulgii si se amesteca bine compozitia.
In tava de la aragaz se aseaza hartia pentru copt si se toarna compozitia, distribuind fulgii uniform, cu ajutorul unei linguri.
Pot fi adaugate si fructe.
Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Poate fi servita cu iuart dietetic sau dupa preferinta, cu smantana.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *