Chec de ciuperci

Ingrediente:
– 3 legaturi ceapa verde
– 2 cutii cu ciuperci
– 5 oua
– 5 linguri faina
– 5 linguri smantana
– 1 legatura marar verde
– 3 linguri ulei
– sare
– piper

Ciupercile si ceapa tocate marunt, se calesc in ulei cu putina apa. Se lasa pe foc pana se evapora apa lasata de ciuperci. Se potriveste cu sare si ulei.
Se ung tavile de chec cu ulei, apoi se tapeteaza cu faina. Dai drumul la cuptor, pentru a fi cald. Se amesteca ciupercile cu faina si smantana.
Se adauga uleilul, galbenusurile si mararul tocat. Albusurile se bat spuma tare si se adauga usor peste compozitie.
Se amesteca usor, de sus in jos, ca sa se omogenizeze. Se pune compozitia in tavi si se da 40 de minute la cuptorul preincalzit.

Reteta este din revista “Femeia de azi”, din martie, anul asta.
Experienta proprie: am facut cu ciuperci proaspete, nu prea am respectat cantitatile, adica am facut dupa ochi, am pus mult mai multa verdeata…, in tava se poate pune si hartie de copt si ies f bine si cred ca tr sa stea la cuptor putin mai mult de 40 de minute, dar se pot verifica cu o scobitoare daca sunt coapte.

2 thoughts on “Chec de ciuperci

  1. Pingback: Chec aperitiv cu ciuperci | Lila

  2. Pingback: Chec aperitiv cu ciuperci | Bistro Lila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *