Hartile google in educatia copiilor

De ceva timp suntem in cautarea unei case, a unui loc al nostru si cum timpul pentru cautari este limitat, am aflat despre aceasta optiune a Google, de a te plimba efectiv pe strazi. Asta a vrut sa fie o introducere si abia acum urmeaza cuprinsul.
Vazand R ceva asa interesant si pe noi cu ochii cat cepele in fata laptop-ului, plus ca mai si comentam…a dorit si el sa “se plimbe pe strazi”. Pana aici toate bune si frumoase, dar copilul ne-a aratat drumul de acasa catre bunici, de la bunici catre casa in care locuim, de acasa la gradinita…hai si in parc, hai si la piata…pe strazi, exact asa cum mergem cu masina, de fiecare data, ba chiar se opreste si se asigura la intersectii!!!
Mi-am amintit atunci de activitatea Montessori “Eu pe harta lumii” si cat este de important ca un copil sa stie unde locuieste, sa invete drumul catre diferite obiective din localitate, sa fie orientat in spatiu.
Ca si activitati educative, hartile google pot fi utilizate pentru a-i arata copilului diferite obiective turistice din diferite localitati, drumul de la gara catre aceste obiective turistice, sau de la gara catre casa bunicilor.
Poate fi o resursa importanta in lectiile de geografie. Unde mai pui ca este si atractiva pentru copii, avand in vedere ca este on-line. Pur si simplu deschizi un google, scri numele localitatii si in dreapta apare o harta. Dai clik pe harta si in partea stanga este un omulet galben. Dupa ce ai identificat strada, iei omuletul si-l duci acolo, iar el coboara la nivelul solului.
Eu in dimineata asta m-am plimbat pe strazile Parisului…am obosit…si nici cafeaua nu am terminat-o…

One thought on “Hartile google in educatia copiilor

  1. Si ai mei se joaca cu placere cu hartile google. Li s-a parut foarte interesant sa vada cum se vad de sus cladirile si sunt tare incantati cand descopera trasee cunoscute.
    Sa aveti spor in cautari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *