Ati facut dulceata de visine? Rezervati un borcan pentru aceasta prajitura 🙂
Ingrediente:
– 6 oua
– 8 linguri zahar
– 8 linguri faina
– 100 g ciocolata
– 4 linguri cacao
– 1 lingurita ulei
– 250 ml iaurt
– 200 g nuca maruntita
– 1 pachet unt
– 1 plic praf de copt
– visine din dulceata (1 borcan)
– sare
Mod de preparare:
Borcanul cu dulceata se aseaza intr-un borcan cu apa calda, pana cand se inmoaie siropul. Se strecoara siropul, pentru a pastra visinile.
Intr-un vas se topeste untul cu 1 lingurita ulei si ciocolata maruntita, la care se adauga 2 linguri zahar care a fost amestecat in prealabil cu cele 4 linguri de cacao si un praf de sare. Se amesteca continuu pana la omogenizare, dupa care se adauga 3 galbenusuri si se ia de pe foc. Se lasa la racit.
Albusurile se bat cu un praf de sare si 6 linguri de zahar, dupa care se incorporeaza galbenusurile ramase. Parful de copt se dizolva in iaurt si se adauga in compozitia de albusuri, amestecand usor, cu o spatula de lemn.
Din compozitia de ciocolata racita se adauga jumatate in compozitia de albusuri, iar cealalta jumatate se amesteca cu visinile din dulceata.
In compozitia de albusuri se incorporeaza nuca si faina.
Se tapeteaza o tava de 20/30 cm sau o tava rotunda, pentru tort cu diametrul de 26 cm si se coace prajitura la 180 de grade, 40 de minute.
Dupa ce blatul s-a racit, se orneaza cu crema de ciocolata ramasa. Eu am presarat nuca macinata deasupra.
Pofta buna!