Ingrediente:
* 9 oua
* 9 linguri zahar
* 9 linguri faina
* 4 pachete zahar vanilat
* 10 prune
Preparare:
Se bat albusurile spuma, apoi adaugam zaharul, putin cate putin, pana cand se topeste. La fel si zaharul vanilat. Punem apoi galbenusurile si omogenizam compozitia.
Punem faina, lingura cu lingura, amestecand compozitia cu o lingura de lemn, de jos in sus, in aceeasi directie, pentru a nu pierde din volum.
Prepararea este identica cu cea a unui blat de tort.
Se unge cratita cu ulei, se imbraca in interior cu coala pentru prajitura si se toatna compozitia.
Prunele se taie felii si se aseaza peste compozitie, in ordinea dorita.
Se lasa la copt, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.
Se poate servi pudrat cu zahar pudra, ornat cu frisca sau pur si simplu cu samantana.
Pingback: Tarta cu prune si migdale a la Jamie | Okey.ro: stiri, retete