Lasagna

De la mancare

Dand o raita printr-un supermarket, mi-am amintit de aceasta data sa cumpar foi pentru lasagna (de obicei uit…si-mi aduc aminte acasa 😀 ).
Pentru ca tot eram la raionul cu pricina, mi-au incoltit in minte tot felul de idei de paste cu sosuri aromate, mmmmmmm! Asa ca am cumparat si o cutie de Cannelloni 🙂
Dar sa va dau reteta de lasagna!
Jumatate pachet de foi (250 g) mi-a ajuns pentru tava mea de yena de 40/ 25 cm.
Pentru sosuri m-am inspirat de la Lila, la care am si mancat pentru prima data o lasagna delicioasa!
Am avut 500 g carne tocata din piept de pui, 2-3 cepe, usturoi, 400 g suc de rosii. Am calit ceapa si usturoiul in ulei de masline, apoi am adaugat carnea si am faramitat-o cu o spatula de lemn. am amestecat bine pana cand si-a schimbat culoarea, apoi am acoperit pentru cateva minute. Am adaugat sucul de rosii si condimentele (mie imi place sa fac un cocktal de condimente din sare, piper, cimbru, busuioc, boia dulce, piper) si am mai lasat-o 10-15 minute la foc. Asa am facut sosul bolognese.
Intre timp am uns tava cu unt si am pregatit celalalt sos. Am pus intr-un ceaun emailat cam 50 g unt, am adaugat 4 linguri de faina, in ploaie, amestecand sa nu se faca cocoloase si apoi am pus 500 g lapte, putin cate putin, pana la omogenizarea compozitiei. Am amestecat mereu, pana cand s-a ingrosat de consistenta smantanii si am adaugat o mana de cascaval ras. Este sosul bechamel.
Am asezat in tava primul rand de foi, usor suprapuse, asa cum a scris Lila, sa nu se scurga sosurile

De la mancare

si am pus straturile de sos, intai cel cu unt, apoi cel cu carne, am pus si al doilea rand de foi, penste care am asezat din nou cate un strat din fiecare sos si inca un rand de foi. Peste cel de-al treilea strat de foi am pus doar sosul bechamel si cascavalul ras.

De la mancare

Am acoperti tava cu folie de aluminiu (n-am capac) si am dat-o la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute. Am dat apoi folia jos si am lasat lasagna la rumenit pentru inca un sfert de ora.

De la mancare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *