Placinta cu branza si spanac

De la mancare

Ingrediente:
– 6 oua
– 1 pachet foi de placinta
– 400 g branza sarata tare
– 6 linguri smantana
– o ceasca apa minerala
– 8 cubulete de spanac congelat (cantitatea nu este importanta, puteti pune cat vreti)
– ulei pentru uns tava si foile
Mod de preparare:
Batem ouale spuma, adaugam smantana, apa minerala si spanacum si le mixam pana se omogenizeaza. Compozitia o turnam peste branza rasa pe razatoarea mare si amestecam bine.
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu o foaie de placinta unsa in prealabil cu ulei. Celelalte foi le ungem rand pe rand cu ulei si la mijloc punem din compozitie, ca si cand am umple o clatita. Rulam fiecare foaie in parte. asezam foile in tava, pe doua randuri.

De la mancare

Dupa ce am pus primul rand de “clatite”, turnam putin din compozitie peste ele, apoi punem cel de-al doilea rand.

De la mancare
De la mancare

La sfarsit turnam toata compozitia in tava si dam la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ 30 de minute, pana cand se rumeneste.
Se poate servi calda (nu fierbinte, pentru ca se taie greu) sau rece.

De la mancare

Succesul este garantat!

Este o placinta pe care nu am mai facut-o de mult si am modificat-o putin. Ea poate fi facuta si pentru desert, ca aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *