Chaux a la creme

Moi, delicate, catifelate, gustoase…

De la mancare

Ingrediente aluat:
– 1 pachet de unt
– 500 ml apa
– 1 linguta zahar
– un praf de sare
– 2 cani faina
– 6 oua
– 200 ml frisca lichida
– 500 ml lapte
– 1 plic budinca + 3 linguri zahar
– zahar pudra vanilat
Intr-o craticioara incapatoare punem la topit untul, zaharul si praful de sare in apa. Dupa ce se topeste untul, luam de pe foc si adaugam faina, toata odata, amestecand pana se inglobeaza, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Dupa ce se raceste putin, sa nu mai fie fierbinte, se adauga unul cate unul ouale, amestecand mereu. Se obtine astfel aluatul care se spriteaza intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Dam tava la cuptor pana cand gogoselele se rumenesc.

De la mancare

Dupa ce s-au racit le taiem capacelele, apoi pregatim frisca si budinca de cacao/ ciocolata. Eu am avut budinca de vanilie, asa ca inainte de preparare am adaugat 2 linguri de cacao si am amestecat bine cu praful de budinca.
Avem nevoie de un plic de budinca, 500 ml lapte, 3 linguri zahar, 200 ml frisca lichida.
Pregatim intai frisca si o dam la frigider. (putem pregati frisca si cat timp gogoselele sunt la cuptor).
Apoi pregatim budinca, pe care o vom pune calda. Dupa ce budinca s-a racit in gogosele, spritam frisca si punem capacelele. Pudram cu zahar pudra vanilat si dam prajiturelele la rece.
Pofta buna!
Multumesc Alexandra Laura pentru reteta!

De la mancare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *