Stiri

Yahoo Messenger vine cu viruşi

Cel mai nou membru al familei de viruşi IT Palevo se răspândeşte în aceste zile printr-un val uriaş de mesaje spam generate automat pe platforma Yahoo Messenger, spun specialiştii în securitate. Mesajele invită utilizatorii să dea click pe un link care promite albume cu poze. În loc să ajungă către galeria de fotografii, utilizatorii sunt păcăliţi să descarce un fişier aparent .JPG, care de fapt este un fişier executabil ce ascunde o ameninţare informatică – Worm.P2P.Palevo.DP.

Dacă sistemul nu este protejat, viermele Palevo poate produce pagube. În primul rând, viermele crează câteva fişiere ascunse în directorul Windows: mds.sys, mdt.sys, winbrd.jpg, infocard.exe şi modifică câteva chei de regiştri pentru a dezactiva firewall-ul sistemului de operare.

Ca şi ceilalti membri ai familiei, Palevo.DP conţine o componentă backdoor, care permite accesul nestingherit al atacatorilor de la distanţă la calculatorul infectat. Astfel, atacatorii pot instala alte aplicaţii malware şi lansa campanii spam sau alte acţiuni ofensive asupra altor sisteme.

Viermii din familia Palevo afectează de asemenea toţi utilizatorii platformelor de partajare fişiere în reţea (P2P), precum Ares, BearShare, iMesh, Shareza, Kazaa, DC++, eMule şi LimeWire prin integrarea unui cod maliţios în fişierele partajate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *